Pécs

2019.11.14. 17:55

Felkészítették a télre a szökőkutakat

A várakozáson felül kellemes őszi időjárásnak köszönhetően csak a közelmúltban kezdték el a téliesítési munkálatokat Pécsen. Mivel a múlt héten tapasztalt hajnali fagy közeli hőmérséklet már nem kedvez a szökőkutaknak, a vizes látványosságokat október 31-ig üzemeltette a BIOKOM Nonprofit Kft. Az általuk üzemeltetett 35 ivókút és 7 csobogó víztelenítései, lezárásai is megtörténtek a hónap elején.

T. V.

– A sok éve használt téli faburkolatok az idők során elkorhadtak, így nem lehetett ezeket biztonságosan visszaszerelni, tehát az eddigi sima fenyőburkolatok helyett egy tartósabb, de még nem túl drága borovifenyő-burkolatot készíttetett a társaságunk – tájékoztatta lapunkat a az előkészületekről BIOKOM. – A faburkolatok fém tartószerkezeteit felújítást követően továbbra is felhasználjuk, a faburkolatok a régiek mintájára kerültek legyártásra, melyek felszerelése november 6-tól folyamatban van, továbbá kisebb pótlások, javítások, igazítások történnek a burkolatokon.

Burkolatcserét hajtottak végre többek között a Citrom utcai Tüke-kút, a Zsolnay-ivókút, és a Jókai téri szökőkút esetében is. De a Petőfi utcai Bólogató kutat, a régi Jókai téri Zsolnay-kutat és a Diana téri szökőkutat is felkészítették már a fagyra.

A társaságtól azt is megtudtuk, hogy általában naponta egy, illetve két alkalommal ellenőrzik és takarítják a szökőkutakat. A frekventált helyen vagy fák közelében lévőket napi kétszeri takarítással üzemelteti a társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!