Véménd

2019.12.17. 15:30

Érzékelhető hatása van a programnak

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a minap a Véméndi Általános Iskolába látogatott, ahol a „Tanítsunk Magyarországért” programban részt vevő hetedik osztályos diákokkal, valamint egyetemista mentoraikkal beszélgetett.

Zsíros K.

Budapest, 2019. október 1. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelõs államtitkára beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a minisztérium és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Országos Vállalkozói Mentorprogramjának közép-magyarországi nyitórendezvényén Budapesten, a Mercure szállóban 2019. október 1-jén. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Mint elmondta, már érzékelhető szemléletformáló hatása van a programnak, melyet azzal a céllal indítottak el, hogy a munka- és továbbtanulási lehetőségektől távoli településeken élő fiataloknak tizennégy éves korukban ne jelentsen nehézséget az iskolaváltás, az azzal járó rendszeres utazás és a beilleszkedés.

A mostani tanévben országosan egyébként harmincöt településen működik „Tanítsunk Magyarországért”, amelynek keretében mintegy 200 egyetemista mentorál 800 általános iskolás diákot. A melléjük szegődő egyetemista mentorok feladata, hogy megmutassák a településen túli világ lehetőségeit, például a szakképző intézményeket, a középiskolákat, a különféle munkahelyeket, hogy lássák, hányféle foglalkozásból választhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!