Hópelyhekben gyönyörködtek

2019.12.27. 07:01

Fényfestéssel kedveskedtek a klinika kis betegeinek

Dr. Balogh Réka rezidens orvos kezdeményezésére a Fényszórók Visual csapata fényfestéssel hozta el a karácsony hangulatát csütörtök este.

T. V.

Megyeszerte sokan töltötték kórházban a karácsonyt. A PTE Gyermekklinikán például évente nagyjából 30 kis páciens van bent az ünnepi időszakban.

 

Az ő gyógyulásukat is segíti, ha az ünnepi hangulatot átélhetik. Dr. Balogh Réka rezidens orvos kezdeményezésére a Fényszórók Visual csapata fényfestéssel hozta el a karácsony hangulatát tegnap este a klinika belső udvarára. Mozgó és állandó figurák, hópelyhek, színes kaméleonok és absztrakt figurák is kerültek az épületek falaira. Az esemény hat óra előtt kezdődött, a fényfestésben nagyjából két-három órán át gyönyörködhettek a kis betegek.

– Az ünnepekre, akit tehetünk, azt hazaengedünk, így most körülbelül tizenöt-harminc gyermek fekszik bent a klinikán. Valakivel itt tud maradni a szülő és ők együtt vannak, de valakinél sajnos nincs itt a szülő. Egy kis meglepetést szerettünk volna okozni nekik, illetve a kollégáinknak – mondta el lapunk kérdésére Balogh Réka. – Ha sikeres lesz a rendezvény, tervezzük a folytatását is a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!