közélet

2019.12.28. 15:30

Nem kérnek a szervezkedésből

Nem kér a Pécsi Tankerületi Központ a balliberális politikus szervezkedéséből – így reagáltak arra, hogy a Momentum politikusát a városi diákság szervezésével bízta meg a baloldali városvezetés.

Bóka Máté

20191004 Szolnok A "Varga Katalin Gimnázium tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése" című projekt zárásaként átadó rendezvényre került sor, melyet a gimnázium diákjainak ünnepi műsora nyitott meg. Köszöntőt mondott Szalay Ferenc Szoln

Fotó: Kiss János

Havonta bruttó 514 ezer forint jövedelem jár azért Nemes Balázsnak, a Momentum szóvivőjének, hogy innovációs biztosként tevékenykedhet, mindezt teheti úgy, hogy a politikus nem is került be a pécsi közgyűlésbe, a város polgárai nem is szavazhattak rá az önkormányzati választáson. A pártember korábban a Momentum EP-listáján is szerepelt, de nem jutott ki Brüsszelbe. Hiába volt helye a pártjának baranyai listáján októberben, a megyei közgyűlésbe sem jutott be.

A balliberális párt tagja ugyanakkor nagyon sokat munkálkodott Péterffy Attila, Pécs polgármesterének kampányában, ezért nem is lehetett nagy meglepetés a városházi kinevezése.

A biztosi tevékenységéről eddig általánosságban annyit lehet tudni, hogy feladata lesz például „a működő digitális, okosváros megoldások, jó gyakorlatok feltérképezése bel- és külföldön”, vagy éppen a „jelenlegi testvér- és partnervárosi hálózat felmérése” és „a különböző megállapodások, szerződések áttekintése”.

A balliberális politikus feladata lesz a „gimnáziumi és egyetemi diákélet fejlesztése, a városi diákközösség kialakulásának elősegítése, diákpolgármester és a városi diákok képviseletének szervezése” – mindez azonban nem aratott osztatlan sikert az érintetteknél.

Páva Péter, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatója ugyanis közölte, a fenntartásukban lévő valamennyi középiskolában működik diákönkormányzat, ezeket a diákok mellett pedagógusok segítik.

– Fenntartóként úgy ítéljük meg, hogy a köznevelésben tanulók közösségi programjainak a szervezése az intézmények feladata és felelőssége, nem támogatjuk hát, hogy politikai párt tagja szervezze a diákközösségek életét – mondta.

Nemes Balázs egy tavalyi tüntetésen arról beszélt, hogy „csak az erőszak maradt az eszközünk”. Akkor fel is mászott az egyik legnagyobb magyar, Kossuth Lajos pécsi szobrára, mondván, „ez még belefér”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!