Fejlesztés

2019.12.09. 17:50

Új konyha is épült a cserkúti idősotthonban

Egy négyszintes, közel háromezer négyzetméteres épületrésszel bővült a Szent Lőrinc Szociális Gondozó Intézet, amelynek ünnepélyes átadóját a napokban tartották.

Zsigmond József

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Picasa

Az új épület földszintjén egy ezeradagos modern főzőkonyhát és egy professzionális mosodát is kialakítottak az építők. A konyha a gondozóotthonon túl az egyházmegye fenntartásában lévő közoktatási intézmények étkeztetését is ellátja.

A kivitelezési munkák mellett a támogatásból az épületrész működtetéséhez szükséges eszközbeszerzések is megvalósultak, konyhatechnológiai, informatikai eszközöket vásároltak, berendezték a szobákat, és a mosodát is üzembe helyezték. Az épület emeletein negyven idős, többnyire időskori demenciában szenvedő lakót tudnak elhelyezni a mai kor elvárásainak megfelelő színvonalon. A negyedik szinten a teljes intézményt kiszolgáló gépészeti blokk kapott helyet.

A munkálatok tavaly nyáron kezdődtek, és idén ősszel fejeződtek be. A beruházás összköltsége 1,4 milliárd forint volt, ezt az összeget a kormány biztosította a Pécsi Egyházmegye számára.

Képünkön: Udvardy György érsek, pécsi apostoli kormányzó megáldja az épületrészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!