hitélet

2020.01.14. 15:40

A környezet védelme kerül a fókuszba

Új programsorozat indul a teremtésvédelem kérdéseiről Pécsen – a január 16-án 19 órakor induló rendezvénysorozat keretében a témához kapcsolódó filmvetítést, előadásokat és beszélgetéseket tartanak a pécsi Pálos templom hittantermében.

Az első alkalmon az „Özönvíz előtt” című filmet tekinthetik meg az érdeklődők, a filmnézést követően pedig lehetőség nyílik a látottak megbeszélésére.

A kérdések, amelyek megvitatására sor kerül, többek között a következők: Valóban baj van a Földdel, vagy ez hátsó szándékkal gerjesztett vaklárma? Kell-e a kereszténynek zöldnek lennie? Szükség van-e gondolkodásunk és életvitelünk megreformálására? Ezenkívül a helyes utakról és felmerülő veszélyekről is eszmecserét folytathatnak a programon részt vevők, egyben gyakorlati ötleteket és segítségeket kaphatnak a mindennapokban való környezetvédelemhez.

A szervezők minden érdeklődőt várnak a csütörtök esti alkalmakra a követező napokon: január 16., január 30., február 6., február 20. és február 27. A programok minden alkalommal 19 órakor kezdődnek a Pálos Templom Hunyadi út 70. szám alatt található hittantermében, ahová a bejutás a templomon keresztül lehetséges. További részletek Facebook-eseményekben, a Lyceum és Pálos Templom hirdetéseiben, valamint az interneten az alábbi linkeken olvashatók:

http://palosrend.hu/, https://pecsiegyhazmegye.hu/aktualis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!