mozgás mindenkinek kell

2020.01.27. 16:58

Megmozgatják a baranyai települések lakóit

Januártól júliusig ismét térítésmentesen vagy kedvező áron mozoghatnak hat vidéki településen és a megyeszékhelyen élők.

T. V.

A Tárt Kapus edzések a Baranya Megyei Szabad­idősport Szövetség támogatásával valósulnak meg idén is. A szigetvári Istvánffy Miklós Általános Iskola tornatermében, a bicsérdi Toronygalériában és a nagypeterdi rendezvényteremben alakformáló aerobik van. Szentlőrincen, a Kodolányi utcai balett-teremben gerincjógát tartanak, a művelődési központ balett-termében gerinctornát.

Pécsváradon a Fülep Lajos Művelődési Központban és a kozármislenyi művelődési házban gym­stick és kangoo is van.

Pécsett három helyen is várják a mozogni vágyókat, a Pécsi SZC Angster József Szakgimnázium, Szakközépiskola és Szakiskolában stretchinget, asszonytornát és gerinctornát tartanak, a Zsolnay Vilmos Szakgimnázium és Szakközépiskolában aquafitness-re van lehetőség. A Pécsi Meszesi Általános Iskolában aerobikozni lehet.

Jakab Yvett sportedző Kozármislenyben, Pécsváradon és Pécsett is tart Tárt Kapus edzéseket, mint mondja, a vidéki településeken élő emberek nagyon örülnek a lehetőségnek, ugyanis sokan vannak olyanok, akik szívesen mozognának, de nem tehetik meg anyagilag, hogy rendszeresen fitneszterembe járjanak. Ám a térítésmentes és kedvező árú edzéseknek hála, ők is kipróbálhatják a különböző mozgásformákat, ráadásul helyben.

– Nemcsak az adott településen élők látogatják az edzéseket, hanem a környező községekből is többen részt vesznek az eseményeken – mondta Yvett.

A Baranya Megyei Szabad­idősport Szövetség támogatásával számos további sportprogramot is tartanak megyeszerte, január 19-én például Kozármislenyben, január 25-én pedig Pécsváradon tartottak 120 perces sportmaratont, ahol a piloxingot és a gymsticket próbálhatták ki a résztvevők. A legtöbb eseményen való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges a termek befogadóképessége és a rendelkezésre álló eszközök száma miatt. Az időpontokról és a mozgásformákról részleteket a megyei szövetség, illetve a közösségi oldalon lehet találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!