ajándék pipi

2020.02.07. 11:45

A háztáji tartás visszaállítását tűzték ki célul Dencsházán

A háztáji állattartás visszaállításának segítésére hirdetett programot Dencsháza önkormányzata.

T.V.

2020.01.22. Magyarszombatfa A madárinfluenza miatt, szigorú intézkedések betartására hívták fel a figyelmet a vasi településen. Az országos főállatorvos legújabb határozata, amelyben az ország teljes területén előírja a baromfik zártan tartását Fotó: Szendi Péter szp Vas Népe Képen: Kerékgyártó István állattartó

Fotó: © Szendi Péter

Mint azt a település közösségi oldalán is jelezték, az állattartó telepen nevelt tyúkok és jércék közül osztanak ki állatokat a helyieknek. Azok a háztartások kaphatnak ingyenesen szárnyast, amelyek lakói vállalják, hogy egy évig továbbtartják az állatokat. A község vezetői azt kérik, hogy akik szeretnének részt venni a programban, február 10-én 15 óráig jelezzék ezt a polgármesteri hivatalban.

A jelentkezőknek később előnevelt csirkét is biztosítanak majd térítésmentesen. A háztartásonként kapható állatok számáról, illetve a kiosztás napjáról az igények felmérése után adnak majd bővebb tájékoztatást.

Címkék#Dencsháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!