Kopjafa

2020.02.20. 18:28

A romonyai óvoda javára is licitálhatnak a lakók

Nem mindennapi felajánlást tett Keresztes Levente népi fafaragó mester, aki tavaly a Kopjafa című alkotásával elnyerte a Magyar Kézműves Remek díjat.

Zs. J.

– Megragadott a romonyai óvoda zöld gondolata. Ők voltak, akik tavaly csatlakoztak a 10 millió fa ültetéshez és elindították a fásítási programot a településünkön. Licitre bocsátom alkotásomat, és a győztes licitáló számára elkészítem a személyére szabott kopjafát, hiszen ez mindig egy személyhez, egy eseményhez köthető alkotás – mondta a mester.

Korábban volt már hasonló felajánlása a gyergyószentmiklósi születésű faragónak. A családjában bekövetkezett tragikus haláleset, felesége elvesztése, késztette egy olyan kopjafa megalkotására, amelyikben a családja jelenik meg. A kopjafával saját magát szimbolizálta, aki után három gyermek maradt, két fiú és egy lány. Ezzel az alkotással Gödöllőn díjat nyert, amit egy hasonló helyzetben lévő családnak ajánlott fel.

Az óvoda számára felajánlott kopjafára március 31-ig lehet licitálni [email protected] e-mail címen, a kikiáltási ár 130 ezer forint.

Címkék#licitálás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!