Koronavírus Baranyában

2020.03.30. 16:30

A pécsi klinikát támogatja képeinek bevételéből Wei Xiang

Wei Xiang a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozatának keretében mutatta volna be fotóművészetet és festészetet ötvöző műveit a pécsi közönségnek.

T. V.

Fotó: WEI XIANG

A tárlat még megnyílt március 10-én, ám a járványügyi helyzet közbeszólt, a Tudásközpont, és azzal együtt a kiállítás is bezárt – áll a PTE eseménnyel kapcsolatos aktuális közleményében. A kínai képzőművész nem adta fel jótékony célját, hiszen a „maradj otthon” mozgalom keretében bárki otthonról, online aukció keretében licitálhat a különleges alkotásokra. A művész az aukció teljes bevételét a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája számára ajánlotta fel. Missziója sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már több alkotása is elkelt.

A képeket megtekinteni és megvásárolni – egységesen 450 euróért vagy 150 ezer forintért – a Facebookon, az International Spring oldalon lehet. Az egyes képekre kattintva láthatjuk a képek adatait, a vásárlási szándékot pedig hozzászólásban jelezhetjük. A jótékonysági aukció április 30-ig tart.

Wei Xiang harminc éve él hazánkban, amellett, hogy sikeres üzletember és képzőművész, jelentős karitatív tevékenységet is folytat, rendszeresen támogat magyarországi alapítványokat, idősotthonokat, de természeti katasztrófák után is lehet rá számítani.

 

Címkék#wei xiang

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!