Olvasói levél

2020.03.27. 19:24

A liszt nem luxuscikk, miért szólnak meg, ha buszozok érte?

Az utóbbi napokban olvashatók voltak a DN sms, illetve Postabontás rovataiban olyan hozzászólások, amelyek azt az érzetet keltették bennem, mintha erősödne egyfajta konfliktus az idősek és a fiatalabbak között.

bama

Budapest, 2011. december 1. Tejespult egy CBA Príma üzletben a Corvin Bevásárlóközpontban. A CBA komolyan érdeklõdne a Profi, a Cora és a Match magyarországi bolthálózatának megvétele iránt, amennyiben a tulajdonos belga Louis Delhaize csoport valóban eladásra kínálja itteni érdekeltségeit. MTI Fotó: Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Egy olvasótársam nehezményezte, hogy nem kapott lisztet kertvárosban, ezért buszra kellett szállnia – süteményt szeretett volna sütni. Volt, aki erre úgy reagált: nem lehet ennyire fontos az otthoni sütögetés, hogy valaki egy kiló lisztért beutazza a fél várost, kitéve magát a fertőzésveszélynek.

Én se halmoztam fel itthon hatalmas készeteket – mert nincs autóm, amivel haza tudnék hozni több kilónyi lisztet, és hely sincs a lakásban, ahol tárolni tudnám.

Viszont én is itthon sütök – nem habos süteményt, hanem péksüteményeket. Kenyér helyett. Ez mindennapi szükségleteim közé tartozik, és liszt kell hozzá.

Amiért, ha itthon elfogy, nem tudok mást tenni, leugrok a boltba. Ha pedig a közelben sehol nem kapok – amire volt példa az utóbbi időszakban – akkor buszra kell szállnom. Persze erre lehet az a válasz, hogy kérjünk segítséget. Az én szomszédaim idős emberek.

Akiknek távol van a családja, megszokta, hogy mindent maga intéz. Idegen embereket nem szívesen engedünk be a lépcsőházba. Ha néhanapján lemegyünk bevásárolni, jó lenne, ha nem kellene szúrós tekintetekkel szembesülnünk!

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!