romonya

2020.04.21. 10:44

Trianoni kopjafát készít a romonyai fafaragó mester

Licitre bocsátotta az általa készített kopjafát Keresztes Levente népi fafaragó mester, aminek a bevételét a romonyai óvoda fásítási programjára ajánlotta fel. A kopjafa 130 ezer forintért kelt el, és egy Pest megyei család udvarába kerül.

Zs. J.

– Megbeszéltem velük, hogy egy Trianoni-kopjafát készítek el számukra, amelyet június 4-én, a békeszerződés kihirdetése napján állítanak fel – mondta Keresztes Levente.

– Arra törekszem, hogy olyat alkossak, ami a magyarság büszkeségét adná át az utókornak. A kopjafák régebben eperfákból készültek, ám ebből a fából kevés van, így én tölgyfából készítem a kopjafáimat. A mostani három méter magas lesz és a tetején egy korona gömb lesz látható – tette hozzá.

Az óvoda részére felajánlott összegből fákat, cserjéket vásárolnak, amit a településen két helyszínen ültetnek el, várhatóan ősszel. Korábban úgy volt, hogy márciusban Keresztes Levente népi fafaragó munkáiból kiállítás nyílik a településen, ám a veszélyhelyzet miatt ezt el kellett halasztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!