Koronavírus Baranyában

2020.04.07. 17:42

A baranyaiak java szabálykövető a rendőrség szerint

Megkerestük a Baranya Megyei Rend­őr-főkapitányságot, hogy a kijárási korlátozások bevezetése óta mennyi esetben kellett intézkedniük a megyében.

Zs. J.

Hegyeshalom, 2020. mrcius 12. Egszsggyi maszkot viselnek a tdgyulladst okoz j koronavrus-jrvny terjedsnek megfkezse rdekben a beutazkat ellenrz rendrk Hegyeshalomnl, a hatrtkelnl 2020. mrcius 12-n. A szlovn, valamint az osztrk schengeni hatron ellenrzst vezettek be. MTI/Krizsn Csaba

Forrás: MTI / Krizsán Csaba

Fotó: Krizsán Csaba

Közölték, hogy március 28-tól április 5-ig a rendőrök 37 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 13 helyszíni bírságot szabtak ki, míg 51 esetben szabálysértési feljelentést tettek.​

Arra a kérdésünkre, hogy érkezett-e bejelentés hozzájuk csoportosulásokról, vagy tapasztaltak-e olyat, hogy a nagyobb tereken, felkapott kirándulási helyeken több ember tartózkodott, azt válaszolták, hogy összességében megállapítható, hogy a korlátozó intézkedések bevezetése óta kevesebben vannak az utcákon, a baranyai lakosok zöme betartja az új szabályokat.

Vannak azonban olyanok, akik ezeket a korlátozásokat nem tartották be, velük szemben a fentebb felsorolt szankciókat alkalmazták.

Szerettük volna megtudni, hogy a megyében mennyi ember van hatósági karantén alatt, de mivel a rendőrség országos görgetett statisztikát vezet, így erre nem tudtak adatot közölni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!