Koronavírus Baranyában

2020.04.11. 09:41

Elképesztő! Ez egy sor egy pécsi bevásárlóközpontban!

Pécs. Bevásárlóközpont szombaton reggel 7 órakor. Mutatjuk!

Németh Kriszta

 

Károly, aki reggel 7 órakor ugrott be a pécsi bevásárlóközpontba azt tapasztalta, hogy az önkiszolgáló pénztárnál tobzódnak az emberek. Ennek ellenére neki sikerült 30 perc alatt végeznie a dolgával.

- A fotón az önkiszolgáló pénztár látszik, ami a látottakkal ellentétben gyorsan haladt. Csak éppen az emberek nem tartották a távolságot és védőfelszerelést sem használtak – mondja Károly, aki hozzátette rajta volt kesztyű és szájmaszk is.

A vásárlók harmadán volt csak szájmaszk

Károly sajnos nem látott túl sok embert szájmaszkban és kesztyűben. Elmondása szerint tíz emberből jó, ha három hordott valamilyen védőfelszerelést magán.

Nem túl körültekintőek az emberek

Hiába számolták a vásárlókat a bevásárlóközpont bejáratánál, az áruház tele volt – mondja Károly, aki szerint a vásárlók zömének hiába szólt az ember, hogy tartsa a távolságot „még ő kérte ki magának, hogy miért szólok neki ezért”.

Nagyszombat van!

Ha nem lenne elég a felszólítás és a kijárási korlátozás, elmondjuk, hogy ma nagyszombat van. A keresztény naptárban ez a húsvétot megelőző nap, amikor Jézus Krisztus holtan feküdt sírjában. Nem ártana otthon maradni és az ünnepet halkan, szűk családi körben megtartani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!