Koronavírus Baranyában

2020.04.07. 09:21

Embernagyságú ajándékot hajtogatott a kórházi dolgozóknak a Vaklufis

A vese- és hasnyálmirigy-transzplantált, vak fiú négy hete él önkéntes karanténban, de nem ül tétlen. Olyan ajándékot hajtogatott, ami megmosolyogtatta a kórházban dolgozókat.

Németh Krisztina

Hat és fél órán át hajtogatta 90 lufiból

Norbi és az egyedi tervezésű B, aki azt kéri: Maradj otthon!

Norbi több mint hat órán át hajtogatta az egyedi alakot, ami majdnem 90 lufiból áll.

- Különleges zselével töltöttem meg, hogy tovább ép maradjon a figura, akit B-nek neveztem el. Itthon Bélának hívtam, de senkit nem akartam megbántani, így lett B – meséli mosolyogva Norbi. Aki – komolyra fordítva a szót – azt is hangsúlyozza, hogy a babán ott vannak a kötelező védőfelszerelések: a szájmaszk és a kesztyű, természetesen az is lufiból hajtogatva.

„Köszönetemet akartam kifejezni”

- Ez az embernagyságú lufibaba minden egészségügyi dolgozónak, köszönetem jeléül készült – mondta Lakatos Norbert. A Vaklufisként ismert srác azért egy fontos üzenetet is szeretne közölni a bábuval. Ez pedig nem más, minthogy mindenki maradj otthon!

Ő is veszélyeztetett, de nem ül tétlen

Megmosolyogtatta a nővéreket és orvosokat

A Kisharsányban élő fiú négy hete vonult édesanyjával önkéntes karanténba.

- Mielőtt bevezették volna a korlátozást, már megtettük a szükséges lépéseket, hiszen többszörösen is veszélyeztetve vagyok – mondta Norbi, akinek cukorbetegsége és egy szerencsétlen baleset miatt kellett kivenni a veséjét és hasnyálmirigyét. A házat egyedül akkor hagyta el, mikor kötelező kontrollra ment a kórházba. A bábut is ekkor vitte.

Lemondták eddigi fellépéseit

Hatalmas sikere volt a lufinak

Lakatos Norbert hat éve kezdett lufit hajtogatni, de mostanra odáig fejlesztette tudását, hogy nemzetközi szintű vizsgát is tett. Emellett pedig olyan helyekre jár, ahol fellépésével mosolyt tud csalni az emberek arcára, és mesélni is tud a vakok életéről.

- Egyfajta érzékenyítést végzek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Most sajnos körülbelül 40 fellépésemet mondták már vissza – vallja be Norbi, aki jelenleg is azon gondolkozik, hogyan tudná otthonról folytatni a munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!