Koronavírus Baranyában

2020.04.07. 09:02

Kedden sem emelkedett az igazolt fertőzöttek száma Baranyában

Bár országosan nagyot nőtt a fertőzések száma, megyénkben nem változott a statisztika.

bama.hu

Forrás: Shutterstock

A kedd reggeli adatok alapján még mindig 23 igazolt koronavírusos beteget tartanak nyilván Baranya megyében. Ugyanakkor az országban eddig a 24 órás jelentések szerint a legnagyobb mértékben nőtt a megbetegedések száma és ugyanígy sajnos rekordot ért el az egy nap alatti halálozások száma is. Ez utóbbiról nincs hivatalos megyei adatsor, hogy melyik megyében hányan hunytak el.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Április elseje óta közlik a megyei adatokat is a koronavirus.gov.hu oldalon, és minden második napon nőtt kettővel a megbetegedések száma Baranyában. Egészen mostanáig, hiszen hétfő után immáron kedden is változatlan maradt a megyében az igazolt koronavírusos betegek száma.

 

Amikor elkezdték közölni az adatokat, akkor még az látszott, hogy Baranya a legfertőzöttebb megyék között van, később aztán Csongrád, majd már Fejér megye is megelőzte szűkebb pátriánkat, mely így az esetszámot tekintve a hetedik legfertőzöttebb terület az országban.

A legtöbb megbetegedés Budapesten van, 345 főt tartanak nyilván. Ezt követi Pest (153), Fejér (39, itt viszonylag nagyot nőtt egy nap alatt az esetszám), Győr-Moson-Sopron (36), Szabolcs-Szatmár-Bereg (34), Csongrád (32).

A 100 ezer lakosra jutó fertőzések száma 6,3 Baranyában, ezzel a hatodik legfertőzöttebb megye ebben az összevetésben. A fent említett megyék közül Szabolcs-Szatmár-Bereg megye van Baranya mögött, ott 6,1 eset jut százezer lélekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!