Koronavírus Baranyában

2020.05.27. 19:20

Nem pihentek az önkéntes tűzoltók a hetekben

Több településen végzett fertőtlenítést a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Zs. J.

Három évvel ezelőtt alakult a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület, akik a Mecsek Mentőcsoport részét képezik. Az egyesület célja a megalakulásukkor az volt, hogy minél több fiatalt megszólítson és elérje, hogy a fiatalabb korosztály is szerepet vállaljon a tűzoltóság nem könnyű mindennapi munkájában. Az egyesület idén februárban egy Iveco Magirus tűzoltóautót kapott, és az elmúlt két hónapban újabb két járművel (Volkswagen AMAROK Pick-up, Mercedes Rosenbauer) gyarapodott a gépparkjuk.

A Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület a többi önkéntes tűzoltókhoz hasonlóan segédkezett a saját településeiken az ottani polgármesterek védekezésében. Többek között Palkonyán a védőmaszkokhoz szükséges alapanyagok beszerzésében segédkeztek, illetve a köztereken való fertőtlenítést végezték el az elmúlt időszakban. Ebben nagy segítségükre volt a műszaki mentőszerükön lévő gyorsbeavatkozó egység, ami gyors, precíz, és szakszerű beavatkozást tett lehetővé. Az egyesület pozitív tevékenységének a híre gyorsan elterjedt a környéken, így több település vezetője is felkérte őket a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében, hogy főbb közterületeken fertőtlenítési munkálatokat hajtsanak végre az elmúlt hetekben, hónapokban. Így Újpetrén, Kiskassán, Pécsdevecseren, Szűrön, Cserkúton és Peterden kéthetente ismétlődő jelleggel végeztek gondos fertőtlenítési munkálatokat az elmúlt időszakban.

Egyesületük pár tagja a Pécsi Szívgyógyászati Klinikán is segített a közelmúltban, ahol a belépőket ponthőmérővel vizsgálták.

Támogatják őket

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem 2020-ban is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó technikai eszközök, működési költségek finanszírozására, védőruházattal való ellátásukra, valamint a mentőszervezet tagjai oktatásának, vizsgáztatásának támogatására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. Baranya megyében tizenegy mentőszervezet, közel hárommillió forint összegű támogatásban részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!