Nehéz jubileum

2020.06.07. 10:36

Fejlesztéshez kér segítséget a pécsi állatkert

Több mint 28 ezer látogatótól és több tízmillió forintnyi bevételtől esett el a zoo.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A pécsi állatkert idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Az év első hónapjai még az évforduló méltó, egész éven át tartó megünnepléséről szóltak, de a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került az intézmény.

A közel két és fél hónapos zárvatartás következtében több mint 28 ezer látogatótól és több tízmillió forintnyi bevételtől esett el a zoo. Az intézmény több éve készül egy nagyon kedvelt faj, a vörös panda, más néven vörös macskamedve tartására.

A vörös panda tartásához az állatkert egy teljesen új, a faj és a látogatók szempontjából is megfelelő kifutót szeretne megépíteni, ami nettó kétmillió forintba kerülne. A befektetéscélú közösségi finanszírozási platformként induló Tőkeportál a koronavírus- járvány negatív hatásainak enyhítése érdekében lehetővé teszi nonprofit szervezetek, egyesületek számára is támogatáscélú kampányok indítását.

Élve ezzel a lehetőséggel, a vörös panda javára támogatáscélú kampányt indít az állatkert, a cél, hogy 60 nap alatt kétmillió forint összegyűjtésével megépülhessen az új kifutó. A kampányt magánszemélyek és vállalkozások is támogathatják a tokeportal.hu/pecszoo oldalon, ahol a fotók és a kisfilm mellett számos ajándékkal várják a támogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!