közlekedés

2020.07.09. 16:03

Ha a forgalom indokolja, akkor irányít rendőr a meghibásodott lámpa helyett

Olvasónk írta, hogy a hét első két napján nem működtek a belvárosban a rendőrlámpák. A rendőrség válaszolt a bama.hu-nak az ügyben.

– Kedden reggel Pécs hírhedt kereszteződésében, a Hungária út és a Petőfi utca találkozásánál is csak sárgán villogott a lámpa, sőt még utána, a Kórház téren is ugyanez volt a helyzet. Mindez a legnagyobb csúcsban, reggel nyolc előtt pár perccel – kezdte olvasónk.

– Legalább egy rendőrt kiküldhettek volna, hogy irányítsa a forgalmat. Gondoljunk csak vissza, hogy milyen szörnyű tragédiák történtek ebben a bizonyos halálkereszteződésben, gázoltak el itt kerékpárost, gyalogost, és volt olyan karambol is, amikor kisgyermek ült az autóban – szögezte le levélírónk.

A rendőrség a bama.hu érdeklődésére jelezte, hogy a forgalomirányító fényjelző készülékek karbantartását a Biokom Nonprofit Kft. végzi.

Arra a felvetésre, hogy miért nem volt rendőri irányítás az említett kereszteződésekben, azt a választ kaptuk, előfordul, hogy a jelzőlámpák meghibásodása miatt a nagyobb forgalmú útkereszteződésekben rendőri forgalomirányítás válik szükségessé.

Amennyiben a rendőrség tudomást szerez a meghibásodásról, és a forgalom indokolja, a balesetek megelőzése érdekében rendőri jelenléttel segíti a közlekedőket. Ha nincs rendőri forgalomirányítás, és a jelzőlámpák sem működnek, úgy a kihelyezett jelzőtáblák szabályozzák az áthaladás sorrendjét. Ez esetben a közlekedők részéről még fokozottabb figyelem szükséges, zárta válaszát a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!