Koronavírus Baranyában

2020.08.07. 21:23

A Kelet-Mecsekben is megjelent a vírus

Újabb koronavírusos megbetegedésekről kaptunk hírt. Úgy tudjuk, míg korábban csak egy fertőzött beteget tartottak számon Mecseknádasdon, addig mára ez a szám már négyre emelkedett, egy személyt kórházban ápolnak.

Zs. J.

Bangkok, 2020. május 25. Technikus kezében egy oltóanyaggal teli fiolával a Csula Oltóanyagkutató Központ bangkoki laboratóriumában, ahol a Csulalongkorn Egyetem kutatócsoportja Kiat Ruxrungtam professzor vezetésével koronavírus elleni védõoltás kifejlesztésén dolgozik 2020. május 25-én. Az egereken elvégzett sikeres tesztek után majmokon folytatják a tesztelést, majd ha azok is eredményesek lesznek 10 ezer oltóanyagot ötezer önkéntesen próbálnak majd ki. A vakcina hatékonyságát igazoló eredmények szeptemberre várhatók. MTI/EPA/Diego Azubel

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Diego Azubel

A közeli Hidason is megjelent a vírus. Mint Berg Csaba polgármester elmondta, a férfi korábban a torkát fájlalta, amire antibiotikumot kapott. Csak később derült ki, hogy koronavírusos. Ma kiderült, hogy a felesége is elkapta a vírust.

A mecseknádasdi és a hidasi polgármester az egészségügyi szakemberekkel tartott egyeztetés után közleményt adott ki, amelyben leírták, hogy a vírus terjedésének megakadályozása érdekében tartsák be a korábbi járványügyi előírásokat a lakosok, így a maszk használatát, a 1,5 méteres távolságot és a sűrű kézfertőtlenítést.

Felhívták a figyelmet, hogy az idén meghirdetett programokat, rendezvényeket lemondták. A fertőzöttek és a velük kapcsolatba került személyek a népegészségügyi hatóságtól hivatalosan is határozatot kapnak a karantén elrendeléséről.

Frissítés: Egy ötfős család lett koronavírusos Mecseknádasdon a sajtóértesülések szerint. A Baranya megyei család legidősebb tagja már a nyaralás előtt is hordozhatta a vírust. A család nyaralni volt Horvátországban, de valószínűleg nem ott fertőződtek meg. Nála jelentkeztek először a tünetek, már kórházba is kellett vinni.

A család többi tagjának is pozitív lett a tesztje, de ők házi karanténban vannak, mivel tünetmentesek – írja az origo.hu az ATV híre alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!