munkálatok

2020.08.25. 16:30

Iskolakezdésre befejezik a vásárcsarnok előtti útjavítási munkálatokat

Augusztus 26-án, szerdán a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – Belváros észak-déli tengelye közlekedéstengelye fejlesztése elnevezésű projekt keretében megkezdődnek a Bajcsy-Zsilinszky utca–Zólyom utca csomópont északi vonala és a Nagy Lajos király útja közötti szakaszt érintő teljes szélességű burkolatfelújítási munkálatok – közölte a pécsi önkormányzat.

Fotó:

Az érintett szakasz – amennyiben a következő napokban ezt rendkívüli időjárási körülmények nem befolyásolják – még az iskolakezdés előtt elkészül.

Augusztus 26-án, szerdán a meglévő burkolatot felmarja a kivitelező, 27-én és 28-án a lokális javítási munkák elvégzésére, a meglévő közműfedlapok szintre emelésére, valamint 1 réteg aszfaltburkolat fektetésére kerül sor, majd a tervezett ütemezés alapján 29-én, szombaton fejeződhetnek be az aszfaltozási munkálatok.

Az munkálatok ideje alatt kétirányú forgalom fenntartásával zajlik a közlekedés, azonban sebességkorlátozásra, valamint időszakos torlódásokra az erre közlekedőknek számítaniuk kell.

A Vásárcsarnok előtti mindkét buszmegállót ideiglenes jelleggel a Zólyom utcától délre helyezik át. Az utasforgalom számára részletes tájékoztatást a Tüke Busz Zrt. helyez ki az érintett megállókban.

A Bajcsy-Zsilinszky utca nyugati oldali sávjának aszfaltozása során a Bajcsy-Zsilinszky utca–Nagy Lajos király útja csomópontból időszakosan szünetelni fog a belváros irányából történő áthajtás. A várható korlátozás miatt javasolják, hogy a Rákóczi út irányából érkezők a felújítással érintett területet a Szabadság út–Kálvin utca–Ipar utca kerülőútvonalon közelítsék meg.

Amennyiben előre nem látható akadály nem hátráltatja a kivitelezést, a vállalkozó a hétvégi munkavégzés biztosítása mellett legkésőbb augusztus 31-ig teljesen befejezi a Bajcsy-Zsilinszky utcát érintő aszfaltfelújítási munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!