Szentlőrinc

2020.08.27. 15:51

Ismét pályázhattak a helyi fiatalok

Megyénkben Szentlőrincen, Szigetváron, Harkányban és Bólyban is kihasználhatják a fiatalok az Esély Otthon projekt nyújtotta lehetőségeket.

T. V.

Nagy sikerrel fut Szentlőrincen is a pályázat, amelynek elsődleges célja az, hogy a település képes legyen olyan életpályamodellt, egzisztencia­teremtési lehetőségeket nyújtani, mely az elszármazott, továbbá az ott letelepülni szándékozó fiatalok számára valóban vonzó alternatíva lehet, s így ők az ottani lehetőségekkel tudjanak élni, letelepedjenek a városban, és ezután helyben egzisztenciát, családot alapítsanak.

A projekt szakmai megvalósítása még 2018. február 1-jével kezdődött, Szentlőrincen a pályázat keretében összesen tizenkét önkormányzati tulajdonú bérlakás teljes körű felújítását és berendezését végezték el.

Az önkormányzat lehetőséget biztosít a projekt keretében felújított és teljes körűen berendezett önkormányzati bérlakásokba költözésre, legfeljebb 24 hónap időtartamra. A beköltöző fiatalok a bérleti díj megfizetése alól mentesülnek, de a lakás rezsiköltségét havi rendszerességgel meg kell fizetniük, melyre azonban pályázati támogatás nem igényelhető. Fontos kikötés, és érdemes is tudni, hogy a lakhatási támogatásban részesülő fiatalok a pályázat benyújtásával vállalják önkéntes közösségi tevékenység végzését, amelynek a város közösségi életéhez kell kapcsolódnia, közösségi célt kell szolgálnia.

A Szentlőrincen élő, illetve lakóhelyként Szentlőrincet választani szándékozó 18–33 éves jelöltek nyújthattak be lakhatási pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!