katasztrófavédelem

2020.08.23. 19:06

Még várni kell az új pécsi laktanyákra

Csaknem negyven éve adták át a pécsi Engel János utcában a tűzoltólaktanyát, ami az akkori viszonylatban az ország egyik legmodernebb egysége volt.

Zs. J.

Az 1982-es átadó után azt írta lapunk: az új, háromemeletes épületben négyszemélyes hálószobákat alakítottak ki a legénység részére. A berendezést egy fiatal házaspár is megirigyelhetné: modern, új heverők, beépített szekrények.

Azóta elszállt az idő, az épület amortizálódott az évtizedek alatt, így nem meglepő, hogy úgy döntött a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, hogy az Engel János utcai épületet és a Tüzér utcai ingatlant is felújítják. A tűzoltólaktanyák fejlesztésével kapcsolatos korábbi közbeszerzési eljárás nem járt eredménnyel, emiatt összevont közbeszerzési eljárást írtak ki, ennek a határideje idén márciusban lejárt.

A közbeszerzési eljárásban a két laktanyára, mint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs osztályától megtudtuk, tizenhárom ajánlat érkezett, amelyek értékelése jelenleg is folyamatban van. Az építkezés a nyertes ajánlattevővel való szerződéskötést követően kezdődhet el – közölték rövid válaszukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!