itt a vége egyelőre

2020.08.05. 14:35

Mégis elmarad a POSZT

A Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosai és ügyvezetése – hosszas és körültekintő mérlegelést követően – úgy döntöttek, hogy a júniusról szeptemberre tervezett 20. fesztivál megtartását későbbi időpontra halasztják – közölte lapunkkal az ügyvezetés.

Pécs, 2018. június 7. POSZT-felirat a pécsi Széchenyi téren 2018. június 7-én. Ezen a napon megnyílt a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amely a versenyprogram tizennégy elõadása mellett számos kísérõrendezvénnyel várja a közönséget június 7. és 16. között a baranyai megyeszékhelyen. A háttérben Gázi Kászim pasa dzsámija. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Mint írják, a pandémiás helyzet nem szűnt meg, ezért Pécs városa és a Magyar Teátrumi Társaság semmilyen módon nem akarják veszélyeztetni a színházat szerető közönséget, a résztvevő 13 színház színészeit, műszaki személyzetét. Bár a kormány legutóbbi rendelete nem tiltaná, de a tervezett 10 napos országos rendezvény több száz határon inneni és túli közreműködője, illetve a publikum folyamatos és koncentrált jelenléte a Pécsi Nemzeti Színház épületében, fokozott kockázatot jelentene mindenki részére, még az egészségügyi előírások teljes betartása esetén is.

„A kényszerű helyzet fájdalmas lépéseket tesz szükségessé. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, megpróbáljuk még az évadban valamilyen módon megtartani közös ünnepünket.

Bízunk a közönség, a színházi szakma, a támogatók és a tulajdonosok megértésében.

Erős köszönetet mondunk a Forte Társulat, a Frenák Pál Társulat, a tatabányai Jászai Mari Színház, a Katona József Színház, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, a Miskolci Nemzeti Színház, a Nemzeti Színház, az Örkény Színház, a Radnóti Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a Vígszínház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház vezetőinek és társulatainak a segítőkészségért, a türelemért, az előkészítésben való aktív részvételért.”

Márta István és Moravetz Levente POSZF-ügyvezetők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!