Pécsvárad

2020.09.07. 13:14

Korlátozásokat vezettek be az idősek otthonában

Korlátozó intézkedéseket hoztak a pécsváradi idősek otthona látogatásával kapcsolatban a gondozottak és a dolgozók egészségének védelme érdekében.

Forrás: Shutterstock

A lakók részére éppen ezért teljes kijárási korlátozást rendeltek el, a látogatást korlátozták, vagyis a hozzátartozók csak egy kapun keresztül érkezhetnek a betegekhez, a részükre bejuttatni kívánt tárgyakat pedig a nővéreknek kell odaadni, a gondozottak ezeket csak a fertőtlenítés után kaphatják meg.

A nappali ellátottak csak az új épületszárny elkülönített helyiségében tartózkodhatnak, hogy ne érintkezzenek a lakókkal. A dolgozóknak kötelező a maszk viselése, ha közvetlen kontaktusba kerülnek a gondozottakkal. A napközbeni beszerzést csak egy erre kijelölt személy végezheti, és ő is csak védőfelszerelésben. A térítési díj befizetése is változik, készpénzben csak a bejáratnál, egy előre egyeztetett időpontban lehet rendezni a költségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!