Koronavírus Baranyában

2020.09.08. 08:22

Köztünk van a vírus, bármikor robbanhat – a pécsi sürgősségi vezetője figyelmeztet

bama.hu

A koronavírus tagadókat próbálja meggyőzni közösségi oldalán közzétett bejegyzésével Kanizsai Péter, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője.

A COVID itt van közöttünk, mint írta, nem fog mindenki meghalni, de lesznek – már vannak is – betegek.

Idő kérdése, hogy a veszélyeztetett korosztály mikor fertőződik meg. Floridában ehhez öt hét kellett a járvány kirobbanását követően.

Ennélfogva az sürgősségi terheltsége meredeken emelkedni fog, ami a várakozási idő növekedésével jár. Ehhez türelmet kér az SBO első embere.

„Az, hogy úgy tűnik, semmi sem történik, nem igaz, az ajtók mögött pörög az élet. Igyekszünk mindenkit tájékoztatni, de ez sem lesz zökkenőmentes.

Egyszóval: nehéz időszak elé nézünk, mindenkitől kérem, hogy legyen toleránsabb, türelmesebb, hordjon maszkot zárt térben, mosson kezet gyakran, kerülje a direkt kontaktust!

És még valami: NEM tudunk tesztelni mindenkit. Ha tüneteitek vannak, maradjatok otthon, ha rosszul vagytok, hívjatok mentőt, aki behoz minden beteget a sürgősségre, ahol el fogjuk látni – írta az orvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!