Postabontás

2020.09.21. 15:30

Miért nem működik a zsinagóga órája?

Nem éppen turistacsalogató, hogy nem működik a zsinagóga órája, írta olvasónk.

Név és cím a szerkesztőségben

A belföldi turizmus fellendítése napjaink fő célkitűzéseinek az egyike. Ahhoz azonban, hogy egy város vonzóvá váljon a turisták számára, tenni is kell. Nem megengedhető például az szerintem, hogy a pécsi zsinagóga homlokzatán található óra, amely párját ritkítja, ne üzemeljen.

Köztudott, hogy ez valójában nem is egy, hanem kettő óra – a külső, fekete római számokat hordozó fehér számlapon a mutatók a helyi időt jelzik. A középen, fekete számlapon elhelyezett sárga héber betűkről és a sárga mutatókról pedig a jeruzsálemi idő olvasható le. Az a hír járja, hogy nincs pénz az óra karbantartására. Ha ez valóban így van, akkor azt nagy bajnak gondolom – ennek a látványos szerkezetnek működnie kellene.

És ha már az időmérő szerkezeteknél tartunk – a Petőfi utca sarkán is található egy óra, ami évek óta nem működik. Nem tudni, mi az oka. Igaz, naponta kétszer legalább a pontos időt mutatja...ezek szerint be kell érnünk ennyivel.

Olvasom azt is, hogy koszos a Széchenyi tér, valamint a környező sétálóutcák. Ez se nevezhető turistacsalogatónak.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!