közlekedés

2020.09.04. 14:12

Nehéz a haladás a Kürt utcában

Hosszú ideig óriási dugók alakultak ki a pécsi Kürt utcában. Mint korábban megírtuk, a szakaszt közműcsere miatt kellet lezárni, ám a munkák végeztével új burkolatot kapott az utca.

Nem sokáig örülhettek a pécsiek, szeptemberben újabb munkálatok kezdődtek. Mint megtudtuk, a Pécsi Tudományegyetem megrendelésére, az Általános Orvostudományi Kar fejlesztése kapcsán készítenek egy új behajtót a Szigeti úti telephelyre. Erre azért volt szükség, mert a Kürt utca déli bejáratától rendre feltorlódott a forgalom a Szigeti útig, ami egyrészt forgalmi dugóhoz vezetett, másrészt balesetveszélyes volt.

Erre a problémára jelent majd megoldást az új bejárat, amely a tervek szerint október első felében készülhet el. A kérdésünkre a Pécsi Tudományegyetem sajtóosztálya közölte, hogy valóban jó lett volna a tavalyi, Kürt utcai munkálatokkal összekötni ezt a projektet, az egyetem is erre törekedett, de sajnos nem érkeztek meg ehhez időben a szükséges hatósági engedélyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!