elővigyázatosság

2020.10.25. 14:39

Megfelelő távolság kell az öltözőben is

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján ismét válaszoltak lapunk kérdésére.

A Jókaiban kénytelenek a folyosót és a lépcsőházat is használni a tornaórák alatt, miközben a tantermekben folyik az oktatás

Most azt szerettük volna megtudni a szakértőktől, hogy a rossz idő beálltával egyre kevésbé lehet szabad téren testnevelés órát tartani. Megoldható-e biztonságosan a gyerekek közös sportolása a tornateremben, zárt térben? Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy megoldható, és meg is kell oldani, hiszen a sport és a mozgás rendkívül fontos ebben az időszakban is.

– Torlódás, zsúfoltság jellemzően az öltözőkben fordulhat elő, ott ügyelni kell a szervezettségre. Úgy, hogy egyszerre kevesebb gyerek, megfelelő távolságban legyen egymástól amikor átöltözik – fogalmazott Müller Cecília. – A tornacsarnokok, tornatermek általában kellően nagyok, így bőséges légtér van, ám ettől függetlenül a szellőztetésről feltétlenül gondoskodni kell.

A tiszti főorvos azt is elmondta, célszerű, hogy azok a tanulók legyenek tornaórán is egy légtérben, akik egyébként is együtt vannak az oktatás során. A terem használata után pedig fontos, hogy a tornaszereket és a gyakran érintett felületeket fertőtlenítsék le, ezeket alapos takarításnak vessék alá mielőtt egy másik csoport használná a termet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!