körkép

2020.11.25. 14:00

Megújulnak az iskolák Baranyában

Baranya megye kilenc vidéki iskolaépülete és nyolc tornaterme újulhat meg a következő évben a Magyar Falu Programban nyert támogatásból.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Iskolaépületek felújítására és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztésére 2020-ban első alkalommal adhattak be pályázatot a Magyar Falu Program keretein belül a tankerületi központok az 5000 fő, vagy ez alatti lakossal rendelkező települések vonatkozásában. A baranyai tankerületi központok is eredményesen pályáztak, melynek köszönhetően Drávaszabolcson, Kémesen, Újpetrén, Bogádon, Magyarszéken, Szászváron, Bikalon, Egyházaskozáron és Hetvehelyen valósulhat meg kisebb-nagyobb mértékű felújítás, míg a bükkösdi, a kétújfalui, a királyegyházai, az egerági, a geresdlaki, az orfűi, a lánycsóki, valamint a versendi iskola tornaterme újul meg, vagy fejlődik a beruházás révén.

Lapunk információi szerint a Hetvehelyi Általános Iskola külső homlokzata újul meg, a szászvári iskola padlásterében hangversenytermet és szakköri szobát alakítanak ki, a kémesi iskolában befejezik a nyílászárók cseréjét, az egyházaskozári intézményben a fűtési rendszert korszerűsítik, illetve belső felújítási munkálatokat végeznek, a bikali iskolaépületnek pedig a tetőszerkezete fog megújulni az elnyert támogatásból.

Mindemellett más elnyert pályázatoknak köszönhetően továbbra is zajlanak az iskolafelújítások: a Szigetvári Tankerületi Központ európai uniós forrású programja keretében négy projektet valósított, illetve valósít meg. Ezek egyike a „Dél-Zselic Általános Iskola és tagintézményei hátránykompenzációt szolgáló infrastrukturális fejlesztése” című projekt, amely során felújítási és korszerűsítési munkálatok zajlanak a Dél-Zselic Általános Iskola, Szentlászlói, Nagydobszai, Tinódi Lantos Sebestyén és Somogyapáti Általános Iskoláiban. Felújítási és korszerűsítési munkálatokra kerül sor még a sásdi, a vajszlói, valamint a sellyei Kiss Géza Általános Iskolában. A Pécsi Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézmények közül jelenleg három településen zajlik iskolaépületek felújítása és bővítése: Komlón a Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolájában, a kozármislenyi, valamint a pellérdi iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!