fotópályázat

2021.01.23. 17:30

A legszebb téli képeket díjazták Siklóson

Mintegy száz alkotásból választották ki a nyerteseket.

Zs. K.

Csucsi Gergely és dr. Tokai Bonita fotóit ítélték a legjobbnak a „Téli varázs” siklósi fotópályázat zsűritagjai, így az első helyezést megosztottan kapták.

A város önkormányzatának hagyományteremtő kezdeményezése a helyi és Siklós környéki profi és amatőr fotósok közösségét kívánta megszólítani, felhívásukra téli képeket vártak. Mintegy száz alkotásból választották ki a nyerteseket, és azt a tizennégy fotót, amelyeket februárban egy kiállítás keretében a nagyközönség elé tárnak – amennyiben a vírushelyzet ezt lehetővé teszi.

Szentgyörgyváry Tamás, a zsűri elnöke elmondta: anonimizált fotók kerültek az ítészek elé, így kiküszöbölték annak a lehetőségét, hogy a készítője alapján ítéljék meg a fotókat.

A zsűri egyhangú döntésének értelmében Csucsi Gergely és dr. Tokai Bonita egyenként 50 ezer forint jutalomban részesült, a polgármesteri különdíjat pedig Magyar Lilla Diána kapja. A díjazottak mellett további négy alkotó összesen 14 fotójával nyílik kiállítás a tervek szerint a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!