bóly

2021.01.23. 19:21

Fejlődik az iskola és az óvoda a kisvárosban

W. K.

Fotó: Picasa

Sikeres pályázatoknak köszönhetően több fejlesztés is megvalósult a bólyi általános iskolában és az óvodában az elmúlt időszakban. A Bólyi Német Önkormányzat mint az intézmények fenntartója 15 millió forintos kormányzati támogatást nyert, amelynek segítségével lehetőség nyílt arra, hogy az iskola osztálytermeinek régi, elöregedett padlózatát újra cseréljék. A pályázati forrásnak köszönhetően az óvoda 140 új gyerekszékkel is gyarapodott, ezen kívül a nyílászárók árnyékolását is megoldották: az ablakokra, ajtókra hővédő ablakfólia került, és szalagfüggönyöket szereltek fel. Az udvarra hatalmas napernyők és napellenzők kerültek, védve a gyermekeket a tűző naptól.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatán keresztül a Német Szövetségi Belügyminisztérium helyi német nemzetiségi önkormányzatok fenntartásában lévő köznevelési intézmények felszerelésének bővítését és modernizálását célzó pályázatán szintén sikereket ért el a két intézmény: az iskola és az óvoda is 1400-1400 euró támogatást nyert beépített bútorokra, digitális táblákra, projektorra.

Mint ismeretes, az idei tanévre az új étkező és melegítőkonyha is elkészült – a beruházásra szintén a Bólyi Német Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően nyílt lehetőség, a fejlesztést a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága 60 millió forinttal támogatta.

Az 1983-ban épült iskola energetikai felújítása is tavaly vette kezdetét – a fűtési költségek számítások szerint mintegy ötvenszázalékos megtakarítását eredményező fejlesztésre 116 millió forint pályázati forrást nyert a bólyi önkormányzat. A beruházás tartalmazza az elöregedett nyílászárók cseréjét, a födém hőszigetelését, a homlokzat korszerűsítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!