Koronavírus Baranyában

2021.02.05. 11:30

Rajzokkal hálálják meg a könyvtárosok munkáját

Egyre népszerűbb a Csorba Győző Könyvtár Könyv(fu)tár elnevezésű szolgáltatása, ezt jelzi az is, hogy már túl vannak az ezredik kölcsönzőn is.

Mészáros Rita

A könyvtárak is zárva tartanak a vírushelyzet miatt, azonban a Csorba Győző Könyvtár nem szerette volna, hogy emiatt olvasnivaló nélkül maradjanak beiratkozott tagjaik. Éppen ezért elindították a Könyv(fu)tár nevű szolgáltatásukat, amelyet először a tavaszi zárvatartás idején vehettek igénybe az olvasók, de novembertől ismét elérhető ez a fajta kölcsönzési mód.

Miszler Tamás intézményvezető lapunknak elmondta, hogy a szolgáltatás nagyon népszerű, egyre többen igényelnek ilyen módon könyveket vagy egyéb dokumentumokat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy már túl vannak az ezredik kölcsönzőn. A szerencsés olvasó a dicsőség mellett egy ajándékkönyvvel is lett gazdagabb. A szolgáltatás persze azóta is folyamatos, az ezres jubileum után most már a kétezredik kölcsönözőt várják.

A könyvtár munkatársai a Tudásközpont parkolójában kialakított Könyv(fu)tár Ponton várják rendületlenül az olvasókat, nem számít, hogy esik, fagy vagy éppen süt a nap. Ennek ellenére vannak még olyanok, akik nem hallottak a szolgáltatásról, de ők sem maradtak le semmiről, hiszen ezt addig lehet igénybe venni, amíg ki nem nyit a könyvtár. Ez az időpont egyelőre március elseje, hogy azután mi lesz, azt a kormányzati döntések határozzák meg.

Az intézményvezető hangsúlyozta, az olvasók örülnek ennek a lehetőségnek, hálásak, hogy még ilyen körülmények között is módot találtak arra, hogy kölcsönözni lehessen. Ezt jelzi, hogy a könyvtárosok a visszaérkezett dokumentumok között már többször találtak kedves rajzokat, amelyek őket ábrázolják munka közben.

Házhoz is szállítják a könyveket

Miszler Tamástól megtudtuk, hogy a Könyv(fu)tár szolgáltatáson belül a Csorba Győző Könyvtár kölcsönözhető állományából választhatunk, nemcsak könyveket, hanem például CD-t, kottát vagy képregényt is. Kérésünket egy online elérhető űrlap kitöltésével vagy telefonon adhatjuk le. Miután a könyvtár munkatársai összekészítették a dokumentumokat, akkor azokat személyesen vagy házhoz szállítással – ez esetben térítési díj ellenében – vehetjük át. A szolgáltatás keretében kért könyvek kölcsönzési határideje március 31.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!