Cégek jövetelét várják

2021.02.25. 19:05

Új munkahelyeket hoz az iparterület-fejlesztés Komlón

Júniusra várható a Nagyrét utcai iparterület fejlesztésének a befejezése, hamarosan azonban már licitálhatnak a kialakított telkekre a betelepülni kívánó vállalkozások.

W. K.

A beruházásra mintegy 410 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán. A Nagyrét utca eddig is ipari terület volt, több termelői üzem is működik itt, az infrastruktúra hiánya azonban akadályozta további cégek letelepedését. A mostani beruházás során az előközművesítés valósul meg, mintegy 15 hektárnyi terület válik ezáltal befektetésre alkalmassá.

Az építkezés során a közlekedési lehetőségeket és a közműellátást biztosítják: út, járda, kerékpárút, buszmegálló és csapadék­elvezető-rendszer épül, továbbá kiépül a víz-, illetve szennyvízhálózat, bevezetik a földgázt és az elektromos áramot a telkekre. A nagyszabású beruházás legfontosabb célja, hogy a Határ úti területtel együtt több száz munkahely létesüljön az elkövetkező időben Komlón, az ide települt vállalkozásokon keresztül.

A Nagyrét utcai kivitelezés már tavaly tavasszal indult, a Körtvélyest a Sikondai úttal összekötő, közel 800 méteres útszakaszt a tervek szerint pedig majd április végén adják át a forgalom és a használók számára. A kétsávos út mellett parcellákat alakítottak ki, ezeken új, munkahelyteremtő beruházások indulhatnak majd a közeljövőben. A kerékpározásra és gyalogosforgalomra egyaránt alkalmas, a körtvélyesi városrészt a Sikondai út irányába megnyitó új utat a tervek szerint a tömegközlekedésbe is bekapcsolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!