Aszfaltozási munkálatok

2021.03.31. 12:06

Ideiglenes forgalmi rend változás lesz a Szigeti úton

A „Nyugati városrészi kerékpárút megvalósítása” című projekt kivitelezésének első ütemében 2021. április 8-án (csütörtökön) aszfaltozási munkálatokat fognak végezni a Szigeti úton.

bama.hu (forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata)

Másnap, április 9-én (pénteken) a kopóréteg behúzásával folytatódik a kivitelezés. Ennek keretében a Szigeti út Szántó Kovács János utca és a Gyümölcs utca közötti szakasz teljesen lezárják a célforgalom számára is a 16:00 óra és 19:00 óra közötti időszakban. Ezt követően a személygépjárművel érkező célforgalom számára keleti irányból (a Gyümölcs utca felől) az utat megnyitják.

A jelzett időszakban a lezárás érinti a Szántó Kovács János utca – Szigeti út csomópontot is, amelyen az áthajtás ez idő alatt nem lesz engedélyezett.

Így az első ütemre vonatkozó ideiglenes forgalomtechnika április 9-én, délután 16:00 óra és 19:00 óra között megváltozik: teljesen zsákutcává válik a Szántó Kovács János utca, illetve a Szigeti út egy szakasza. A megváltozott forgalmi rendről Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium elé, illetve a Szántó Kovács János utca – Stadion utca találkozásához „zsákutca” táblát helyeznek ki.

A lezárt területre a rendőrség, a mentők, a tűzoltók ki- és bejutása továbbra is biztosított.

Az aszfaltozási munkák idején javasolt terelőútvonal: Magyarürögi út – 6-os út – Tüzér utca.

2021. április 11-ig még az első ütem szerinti forgalomi rend lesz érvényben. Április 12-én azonban már a második ütem szerinti lezárásokat vezetik be ideiglenesen oly módon, hogy a Szántó Kovács János utca és a Gyümölcs utca közötti szakaszt visszaadják a forgalomnak.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területet használók mindennapjait, a beruházás során a lakosság türelmét kéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!