Koronavírus Baranyában

2021.03.27. 17:45

Ismét fertőtlenítik a forgalmas közterületeket Baranyában

Több önkormányzat arról döntött, hogy újraindítja a tavaly tavasszal bevezetett gyakorlatot.

M. R.

2020.03.31. Pécs Hetente két alkalommal fertőtlenítik a köterületen található padokat, buszmegállót, biciklitárolót Kozármislenyben. Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

A koronavírus-járvány első hullámában számos önkormányzat arról döntött, fertőtlenítik a közterületeket, hogy ezzel is lassítsák a vírus terjedését. A tavaszi hullám után szerencsére egy ideig erre nem volt szükség, de a vírushelyzet romlásával most több baranyai településen ismét bevezetik ezt a gyakorlatot.

Ahogy Tóth Gábortól, Baksa polgármesterétől megtudtuk, tavaly tavasszal külön erre a célra vettek egy gépet, amelynek segítségével hipós oldatot tudnak permetezni a kívánt felületekre. A közmunkások akkor rendszeresen fertőtlenítették többek között a padokat, játszótéri játékokat, az orvosi rendelő környezetét, valamint az élelmiszerbolt előtti parkolót. A polgármester kiemelte, a helyzet jelenlegi állapotára való tekintettel a fertőtlenítést a napokban újból elkezdik. Baksán egyébként lehetőségeikhez mérten mindenben segítik a családokat és időseket, így például elintézik a bevásárlást és a gyógyszerkiváltást.

Hidason is hasonlóképp gondolkodnak, ott jövő héten indul újra a közterületek fertőtlenítése. Ahogy Berg Csaba polgármestertől megtudtuk, azokon a helyeken permetezik szét majd a fertőtlenítő folyadékot, mint egy évvel korábban – vagyis például a boltok, az egészségház, az óvoda, a játszótér és a gyógyszertár környékén, de a buszmegállókat, kültéri padokat is fertőtlenítik. A polgármester hozzátette, hogy településükön korlátozott számban, indokolt esetben ingyenesen biztosítják a koronavírustesztet. A védőnőnél lehet elvégeztetni a vizsgálatot azoknak, akiknek a fertőzésre utaló tüneteik vannak.

Saját forrásból

Sellye sem kivétel, ahogy Nagy Attila polgármestertől megtudtuk, ott múlt héten kezdték el ismét fertőtleníteni a közterületeket a helyiek egészségének védelme érdekében. Ahogy tavaly, idén is saját forrásból szervezik meg a munkát. A többi településhez hasonlóan Sellyén is a városháza, a bank, az egészségügyi központ, a gyógyszertár és a posta előtti közterületeket, valamint az élelmiszerboltok, buszmegállók környékét járják végig a fertőtlenítő oldattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!