kémfilm

2021.03.03. 20:00

Rejtett kamerákkal figyelhették Szakács László irodáját

Rejtett kamerákkal figyelhették meg Szakács László szocialista országgyűlési képviselő irodáját – a Magyar Hírlap értesülése szerint. Mint kiderült, az eszközöket Tóth Bertalan MSZP-elnök „választókerületi helytartója” rejtette el. Szakácsról közismert, hogy Tóth régi riválisának, Mesterházy Attilának a bizalmasa.

Vizvári Soma

Fotó: Laufer László

Kémkamerával figyelhették meg az MSZP-s Szakács Lászlót a párt nagykátai irodájában, amelyet a korábbi elnökhelyettes, jelenleg országgyűlési képviselő bérel, aki az iroda használatát a Barátság Klub tagjai számára is lehetővé tette – értesült a Magyar Hírlap. A lap cikke szerint az elrejtett kamerát is a civil klub egy tagja fedezte fel bejelentés alapján, majd feljelentést tett a nagykátai rendőrkapitányságon.

A Magyar Hírlap saját forrására hivatkozva úgy fogalmaz: múlt pénteken kiderült, hogy Tóth Péter, a tápiószőlősi alapszervezet korábbi elnöke, Tóth Bertalan pártelnök választókerületi helytartója helyezte el a rejtett kamerát az irodahelyiségben, amelyet tanúk elmondása szerint az MSZP vezetőjének embere maga közölt, hozzátéve, hogy a budapesti pártközpont utasítására tette.

A cikkből kiderül, hogy Fábry Béla, az MSZP Pest megyei szervezetének elnöke hétfőn bejelentést tett a történtekről Molnár Zsolt pártigazgatónak, aki elhatárolódott az ügytől. Javasolta, hogy a megye tegyen rendőrségi feljelentést. A jelenlegi vezetésből hivatalosan csak a pártigazgató tudott a kamera felfedezéséről, ám kedd reggelre az eltűnt az irodából.

Tóth Péter ugyan nem tagja a szocialista pártnak, ennek ellenére Tóth Bertalan pártelnök az MSZP parlamenti frakciójának nevében tanácsadói szerződést kötött vele. A Magyar Hírlap forrása szerint egyelőre nem tudni, hogy ki volt a célpont, de a lap több politikust is említ, akik szóba jöhetnek. Felmerült Szakács László, de a nagykátai irodát gyakran felkereső Mesterházy Attila is, akiről köztudott, hogy rossz a kapcsolata Tóth Bertalan pártelnökkel. A lehetséges célpontok közt van Schmuck Erzsébet LMP-s politikus is, aki a minap szintén bejelentkezett Szakácsnál, miután ő lett a hatpárti ellenzéki együttműködés közös országgyűlési képviselőjelöltje a nagykátai választókerületben.

Az üggyel kapcsolatban kerestük Szakács Lászlót és Tóth Bertalant, de lapzártánkig nem reagáltak megkeresésünkre.

Sokan gondolják, okkal tarthat Tóth Bertalan Mesterházytól

Mint az közismert, a korábbi MSZP-elnök, Mesterházy Attila és Tóth Bertalan viszonya nem éppen felhőtlen, kettejük rivalizálásának talán legemlékezetesebb története, amikor Tóth és köre trükkök százaival akadályozta meg Mesterházyt a tavaly szeptemberben megrendezett elnökválasztáson való indulásban. Pedig a Republikon Intézet akkori felméréséből kiderült, hogy a korábbi elnök nagyságrendekkel ismertebb és népszerűbb Tóthnál. Ennek is köze lehetett ahhoz, hogy a kutatás publikálása után nem sokkal a pártvezetés hirtelen feloszlatta a Pest megyei szocialistákat, arra hivatkozva, hogy törvénytelen a gazdálkodásuk. Márpedig a feloszlatott nyolcvanöt szervezet Mesterházy támogatója volt, akik a kongresszus küldötteinek tíz százalékát adták volna, de így végül nem szavazhattak. Ahogy Mesterházy kiszorítását célozhatta a vitatott online szavazás bevezetése, illetve a harminc éve sosem alkalmazott zárt listás voksolás alkalmazása is. Mindezeknek köszönhetően a korábbi elnök végül nem indult a megmérettetésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!