stációk

2021.04.09. 19:19

Különleges alkotással készültek idén húsvétra Szőkéden

Régi hagyománynak számít Szőkéden a keresztút járása, azonban saját stációkkal nem rendelkezik a község. Idén a képeken látható szabadtéri alkotással akartak kedveskedni, mind a hívőknek, mind az odalátogatóknak egyaránt. A keresztút április végégig tekinthető meg a szőkédi temetőben.

TL

Fotó: B. T.

- Jézus „harmadnapra” támadt fel, mi is három nap alatt készültünk el és helyeztük ki a temetőbe nagypénteken a stációkat – nyilatkozta az ötlet megvalósítója, Bunyevácz Tímea. – Látványosak, vidámak a húsvétkor feldíszített falvak, de mi szerettük volna feleleveníteni, megmutatni, hogy számunkra mi a húsvét igazi lényege, értelme – tette hozzá.

Fotó: B. T.

A tervek szerint a helyi fiatalokkal karöltve hozták volna létre a kreációkat, de sajnos a vírushelyzet közbeszólt, így Tímea és családja keze munkáját csodálhatjuk meg, ha arra járunk.

Fotó: B. T.

A hagyományos keresztutat szabadtéren – a járványügyi előírásokat figyelembe véve – járhatjuk végig, egészen április végéig.

Fotó: B. T.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!