fejlesztés

2021.04.09. 12:30

Megszépül a villányi Templom-hegyi kilátó

Zs. K.

Fotó: Martin Edit, Magyar Természetjáró Szövetség

A húsvét utáni időszakban a Duna-Dráva Nemzeti Park támogatásával megújul a kilátó. A DDNPI az alapanyagokat finanszírozta, melynek köszönhetően megkezdődhet a felújítás. A főbb munkálatokat, a festést, zsindelyjavítást a városgazdálkodás kollégái végzik majd, továbbá az odavezető utat is javítani fogják. A megszépült kilátóból a jövőben továbbra is sokan gyönyörködhetnek a csodálatos panorámában.

Villány kilátója a Templom-hegyen áll az Ammonitesz tanösvény mellett. Az Ammonitesz tanösvényt a villányi Templom-hegy régi kőbányájában alakították ki. A kőbánya keleti oldalán felkapaszkodva érhető el a kilátó. Az út elég meredek, de a pincesor felől, a dr. Dombay János utca irányából könnyebben megközelíthető. A templom-hegyi kilátó fából készült, két járószintes építmény, ahonnan az egész kőbánya és Villány városa is belátható. Távolabbra tekintve a Villányi-hegység lankáiban gyönyörködhetnek a túrázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!