hogy is van ez?

2021.05.10. 20:00

A pécsi baloldal megkerülte a képviselőket a 81 ingatlan eladásával

Egy szűk, belterjes pénzügyi csoport kezébe került a város irányítása a pécsiek által megválasztott képviselők helyett – vélekednek a nemzeti oldalon arról, ahogy a szocialistákhoz leginkább vonzódó baloldali irányítás Pécs történelmi mértékű ingatlankiárusítását úgy kezdte meg, hogy arról nem egyeztetett – legalább egy konzultáción – a képviselőkkel. Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető szerint Pécs ezzel rosszul jár.

B.M.

20201006 Pécs Aradi vértanúkra emlékeztek a Pécsi Polgári Közösség szervezésében az Aradi vértanúk útja sétányán. Fotó:, Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: Csizmadia Péter önkormányzati képviselő

Fotó: Laufer László

A baloldali városvezetés által a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. élére közel 38 milliós fizetésért és prémiumért kinevezett Szabó László vezérigazgatót az MSZP-hez közelállónak tartják, az ő cégének honlapjára került fel 81 pécsi, valójában a város lakóinak közvetett tulajdonában lévő, eladni kívánt ingatlan.

Szabóról mint cégvezetőről a pécsiek ugyan nem szavazhattak, viszont a másik, szintén MSZP-közelinek tartott alpolgármesterről megtehették volna, hiszen politikusként akár még el is indulhatott volna a választáson, de ő ezt nem tette meg, hanem kívülről, tehát a közvetlen választói akarat nélkül emelték be az egyik városvezetői székbe. A státusza viszont az egyik legerősebb a belső körben, hiszen ő kapta meg a gazdasági területet, és ő volt az, aki a város hivatalos propagandalapjában már előre belengette a 81 ingatlan eladásáról szóló terveket.

Az egyik momentumos képviselő, Pokorádi Gábor – aki részben Angliából „képviseli” a pécsieket – az egyik közösségi csoportba feltette az eladásra szánt, a területét érintő ingatlanok sorát, köztük egy kutyafuttatót is. Ennek kapcsán aztán a helyiek neki is szegezték a kérdést, hogy akkor ezt is eladják-e, aki aztán erre a város alpolgármesterére hivatkozva tudott csak válaszolni.

– Megkerülték a pécsiek által megválasztott képviselőket – mondta Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető. – Úgy kezdték el hirdetni a város vagyonát, hogy erről nemcsak a városházi ellenzéket nem értesítették, de úgy tűnik, még a saját képviselőik is keveset tudhattak – tette hozzá. A politikus azt mondta, hogy bár jelenleg a vételi igényeket várja a baloldali vezetés, ennek ellenére az online konzultáción is tárgyalhatták volna a képviselők az eladási szándékot, hiszen hatalmas vagyonról van szó. A konzultációkon akár egyes ingatlanok esetében az aggályos értékesítésekről kifejtethették volna a véleményüket, ha már a baloldal folyamatosan a „demokratikus” elveket hangoztatja, miközben a tények ennek ellenkezőjét mutatják.

A Mandulás-kempingbe tervezett luxuslakóparkos botrány után különösen fontos lett volna a szélesebb nyilvánosság pontosabb tájékoztatása például a mecseki tájvédelmi körzetek ölelésében lévő, fák között megbúvó volt Vidámpark, vagy az olyan, a pécsi iparos múlthoz kapcsoló ingatlan, mint az Angster-orgonagyár esetében. De említhetnék az egykori Bóbita Bábszínház épületét, illetve a kertvárosi kutyafuttatókat is. Csizmadia szerint ez utóbbiak azért is botrányosak, mivel egy befektető nyilván nem azért vesz meg milliókért egy területet, hogy azon közösségi kutyafuttató üzemeljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!