biztonság

2021.05.06. 19:24

Egy voks is dönthet a pécsi okoszebráról

Ingyen lehet okoszebrájuk a pécsieknek, ehhez annyi kell, hogy az orszagzebraja.solarway.hu oldalon indított szavazáson a pécsi helyszín kapja a legtöbb szavazatot.

Zs. J.

Fotó: Shutterstock

A Pearl Enterprises Kft. és a Generali alapítvány még tavasszal kérte meg az ország lakóit, hogy írják meg, melyik az ország legveszélyesebb gyalogátkelőhelye. Rengetegen küldtek helyszíneket, ebből közel százat gyűjtöttek össze, amit az orszagzebraja.solarway.hu oldalon tettek közzé.

A pécsi Komlói úti gyalogátkelőhely is versenyben van

A listán egy baranyai zebra szerepel, a pécsi Komlói úti, az óvoda melletti.

Mint írták, az olvasók május tizedikéig adhatják le szavazataikat az internetes oldalon. A legtöbb voksot elérő helyszínen egy olyan jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyet alakít ki az alapítvány, ami mozgásirány-érzékelő szenzorokkal, kamerákkal és útburkolatba helyezett aktív LED-prizmákkal lesz ellátva.

A fényforrások csak akkor villognak és figyelmeztetik az autósokat, ha a járókelő a okoszebrához közelít vagy áthalad rajta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!