lobbi

2021.05.31. 07:00

Nagyobb tanuszodája is lehet Pécsnek a keleti városrészben

Nem kizárt, hogy nem egy kisebb tanuszoda, hanem egy városrészt is kiszolgáló uszoda épülhet meg a keleti városrészben. Hoppál Péter, fideszes parlamenti képviselő már tárgyalt is a kérdésben, szerinte a városvezetéssel közös lobbival eredményt is tudnak majd elérni a fejlesztés érdekében.

Bóka Máté

20191008 Békéscsaba Egy közel 100 millió forintos beruházás eredményeként megújult és hat év szünet után újra megnyitott a Szigligeti utcai tanuszoda Békéscsabán. A fejlesztést kedden adták át. Fotó: Lehoczky Péter LP Békés Megyei Hírlap

Fotó: Lehoczky Péter

– Személyesen folytattam tárgyalásokat két körben is Schmidt Ádám miniszterelnöki tanácsadóval, aki a sportberuházásokért felel. Páva Péterrel, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatójával közösen egy teljes dokumentációt át is adtunk számára, ami a meszesi általános iskola félbehagyott, valamikor uszodának szánt épületrészének a befejezéséről szólt – mondta lapunknak Hoppál Péter, pécsi fideszes parlamenti képviselő a pécsi tanuszodai elképzelésekkel kapcsolatban.

Ez esetben a gépészetet kellene megoldani, valamint a szükséges eszközöket, berendezéseket beszerezni, az egyéb építési munkákat befejezni. Ez egy kisebb léptékű beruházás lenne, nyilván viszonylag alacsonyabb költségvetéssel.

– Ezzel egyidejűleg a nagyobb országos tanuszodafejlesztési program tekintetében Bánki Erikkel, Baranya megyei parlamenti képviselővel, a gazdasági bizottság elnökével közösen fordultunk a Magyar Nemzeti Sportközpontok főigazgatójához, Kovács Norberthez azzal a kéréssel, hogy nagyon fontos lenne az egész keleti városrész sportélete szempontjából egy nagyobb sport­uszoda is. Erre vonatkozólag a városnak már vannak a telekkel kapcsolatos elképzelései is a Kodály Zoltán Gimnázium környékén – tette hozzá.

Hoppál Péter szerint egy közös lobbira lesz szükség a város vezetése és a kormánypárti parlamenti képviselő részéről az említett intézménynél és a kormányzati szereplőknél.

– Péterffy Attila polgármesterhez fordulva kezdeményezni fogom, hogy ez esetben is próbáljunk közösen hatékonyak lenni, ahogyan az elmúlt három hónapban már megtörtént, mióta félretettük a világos politikai nézetkülönbségünket, jó néhány kérdésben össze tudtunk fogni Pécs érdekében, ami már eredményeket is hozott a helyi fejlesztések vonatkozásában – emelte ki a képviselő.

A sásdi tanuszoda idén befejeződhet, hosszú időszak után ugyanis ismét felvonult a kivitelező az építkezésre ebben az évben. Mint megírtuk, Kozármislenyben választási ígéret volt a polgármester részéről az építkezés, egyelőre ott nem tudtak beszámolni nagyobb előrelépésről a tanuszoda ügyében az önkormányzat részéről.

A legnagyobb baranyai vizes projekt, a pécsi akvapark kapcsán pedig nemrég az hangzott el az MSZP-s Török Ottó sportberuházásokért felelős polgármesteri biztostól, hogy a létesítmény előzetes megvalósíthatósági tanulmányterve még nem készült el, „az elvárásomhoz képest a csúszás oka leginkább a fejlesztés komplexitásában keresendő”, és abban, hogy a létesítmény az elvárt igényeket is kielégítse és fenntartható legyen.

Az orfűi akvaparkról lapunk nemrég írta meg, hogy egyes hírek szerint egy alapítvány kezébe kerülhet, az idei nyitás viszont nagyon is kérdéses egyelőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!