Hetvenedik születésnap

2021.06.16. 07:00

Az új komlói pályaudvaron ünnepelnek a buszok

A város hetvenedik születésnapján már az új pályaudvaron közlekednek a buszjáratok a tervek szerint.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

A város hetvenedik születésnapján már az új pályaudvaron közlekedhetnek a buszok – a beruházás ütemterv szerint halad. Már a váróteremnek, forgalmi irodának, jegypénztárnak, nyilvános mosdónak, raktáraknak helyet adó főépület modern homlokzata is látható – a minap lekerült az építményről az azt körbeölelő védőháló. A belső szakipari munkálatok is jól haladnak: az álmennyezetek, az oldalfal- és padlóburkolatok is elkészültek, a ház homlokzatáról már csak a felirat hiányzik.

Mint azt Polics Józseftől, Komló polgármesterétől megtudtuk, cél, hogy szeptember elejére, Komló hetvenedik születésnapjára, amikor a Komlói napokat és a bányásznapot is tartják, a pályaudvar részleges átadására is sor kerüljön. Július 20–22 körül várható, hogy megkezdik a bazaltbeton burkolat terítését, ami egy 3–4 napos, éjjel-nappal zajló munkafolyamat. A környéken élőknek nagyobb zajártalomra kell számítaniuk, erről időben hivatalos tájékoztatást tesz majd közzé az önkormányzat, kérve a lakók türelmét. Ezt követően következik a járdák térkövezése, a tereprendezés, a zöldfelületek kialakítása. A teljes beruházás november végére készül el.

Kezdetét vette az útfelújítás Kisbattyán jobb megközelítésére

Megkezdődött a Batthyány út teljes felújítása – mint ismeretes, tavaly év végén négy nagyobb beruházásra kapott összesen mintegy 3,5 milliárd forint kormányzati támogatást Komló, az egyik fejlesztés ezek közül a Kisbattyán megközelítését szolgáló út fejlesztése.

A teljes, több mint négy kilométeres szakaszon öt buszmegálló található, amelyek közül kettő betonburkolattal, három pedig aszfaltréteggel készül el. A kisbattyáni buszfordulóban is aszfaltcserét végeznek a szakemberek. A felújítási munkálatok során több ütemben kell számítani forgalomkorlátozásra, esetleg útlezárásra is, ezekről folyamatosan tájékoztatják majd a lakosságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!