Táborozni jó!

2021.06.24. 08:01

Lesz tábor csajoknak, úszóknak és túrázóknak is

Itt a vakáció, a külföldi nyaralások még meglehetősen rizikósak a vírus miatt, mit csináljon akkor a gyerek rengeteg szabadidejével? Nos a Pécsi Kulturális Központ június 28-tól Városi Napközit és tízféle tematikus tábort szervez a fiataloknak rengeteg alkotói és aktív lehetőséggel.

Mészáros B. E.

Fotó: Löffler Péter

A PKK évek óta viszi a Városi Napközit, melyet ezúttal június 28-tól öt héten át szerveznek meg. Ide 6–14 éves, de legalább az első osztályt elvégzett gyerekeket várnak, s hetente változó érdekes és élvezetes programokat állítanak össze a számukra. A napközibe a választott hetet megelőzően a PKK Apáczai Művelődési ház aulai információs pultjánál lehet jelentkezni és háromszori étkezéssel, tíz­óraival, ebéddel és uzsonnával alig több mint egy ezresbe kerül egy nap.

Lesz most is „Csak Csajok” tábor, méghozzá két korosztályban. A 8–12 éves lányok virágkötést, varrást tanulnak, madarakat lesnek, képeket festenek, a 13–16 évesek foglalkozásain pedig az internet veszélyeiről, a párkapcsolatról, a környezettudatos gondolkodásról, a varrógépes varrásról lesz többek között szó.

Nem kell aggódniuk a fiúknak sem. Izgalmasnak ígérkezik az úszótábor, a dr. Petrov Anatolij uszodában lehet lubickolni, de a csapat ellátogat a Mecsextrém Parkba, a Varázstérbe és a Buborék Játszóházba is. A túrázókat naponta 10–15 kilométeres mecseki utakra viszik és hétpróbás jelvényt is szerezhetnek a legjobbak.

A kreátor napköziben robotokat, városokat lehet építeni, külön kurzus lesz a vasútmodellek szerelmeseinek, hatalmas terepasztalok mellett makettezéssel, barkácsolással. Akit pedig a nagyobb szerelvények érdekelnek, az szolgálatba állhat a Mecseki Kisvasútnál, összekapcsolhatja a kocsikat, lehet pénztáros vagy jegykezelő, majd délutánonként nekiindulnak a TV-toronyhoz, vagy benéznek az állatkertbe.

Külön táboruk lesz az origamisoknak, akik minden nap új papírhajtogató trükköket tanulhatnak. S ha valakit nem a papír, hanem az agyag, vagy a festés érdekel, nekik kézműves csoport ajánlott. S mindezeken túl az AMK-ban színházműhelybe is lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!