Már jelentkezhetnek

2021.06.23. 11:30

Tavaly lefújták, idén megtartják a gólyatáborokat

Ugyan tavaly végül csak körülbelül 150-en vettek részt a pécsi gólyatáborokon, azonban a koronavírus-járvány még ebbe is beleszólt.

Fodor Szabina

20190823 Kecskemét Az egyetemi gólyák is kivették részüket a kecskeméti Hírös Hét programjából, sőt, ők maguk szolgáltatták a fesztivál pénteki napjának egyik legviccesebb megmozdulását: káposztával próbáltak kecskéket átterelgetni egyik karámból a másikba. Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A Pécsi Tudományegyetem sikondai táborában akkor két fiatalnál mutatták ki a vírusfertőzés gyanúját, 43-an kerültek karanténba, a további táborokat ezen okok miatt pedig lefújták. Lapunk kérdéssel fordult az egyetem felé, hogy idén megtartják-e az eseményt.

– A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata 2021-ben is megrendezi a hallgatói élet szempontjából kiemelkedő fontosságú eseményeit, így a gólyatáborokat is – mondta el lapunk megkeresésére a pécsi egyetem sajtóosztálya. – A gólyatáborokban való részvétel – a jogszabályi követelményeknek megfelelően – védettségi igazolványhoz, illetve igazoláshoz kötött, továbbá a táborszervezők kiemelt figyelmet fordítanak a személyes higiénés feltételek magas színvonalú biztosítására.

Ezeken a programokon közel ezer fő szokott részt venni a szervezői gárdával együtt, a jelentkezéseket pedig most várják a rendezők. A leendő elsősök jelezhetik részvételi szándékukat a választott egyetemi kar táborába, hiszen több intézmény gólyatáborairól is van már információ – a Természettudományi Kar péládul augusztus 22-től várja az elsősöket Sikondán. Noha az intézmények kinyitják a kapuikat és zöld utat engednek a programok lebonyolításának, a szabályok igencsak szigorúak. A gólyatáborokon csak azok vehetnek részt, akik korábban már megkapták a koronavírus elleni védőoltást, vagy rendelkeznek 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel. Az esemény jól ismert játékai közül a szervezőknek ki kell hagyniuk azokat, amelyeknél a „közeli kontaktus” veszélye fennáll.

A Pécsi Tudományegyetem összesen tíz táborban, négy helyszínen, Baranya és Tolna megyében várja a közel kétezer elsős hallgatót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!