gratulálunk!

2021.08.22. 11:00

Mohácsiak elismerését adták át az ünnepen

Ahogyan államalapító Szent István királyunk egységbe kovácsolta a különböző népeket és érdekeket, úgy kovácsol minket is egységbe ez a nap azáltal, hogy a figyelmet közös értékeinkre irányítja. Úgy is fogalmazhatnék: ma az számít igazán, ami összeköt. És aki összeköt – e gondolatokkal kezdte ünnepi köszöntőjét Pávkovics Gábor polgármester a városháza dísztermében pénteken délután tartott ünnepségen, ahol a kitüntettek és meghívottak sorában Hargitai János országgyűlési képviselő, a Mohács 500 kormánybiztosa is jelen volt.

M.B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Szimbolikus, hogy az ország egységét megteremtő, első keresztény vezetőnkre emlékezve éppen augusztus 20-án köszöntjük és díjazzuk azokat, akik sokat tettek a közösségért. A fontos állami kitüntetések mellett, mi, mohácsiak, helyi szinten is szeretnénk kifejezni köszönetünket és nagyrabecsülésünket az arra érdemeseknek. Azok az emberek, akik Mohács képviselő-testületének döntése értelmében ma valamilyen elismerésben részesülnek, a maguk területén mind példaértékű

munkát végeznek, és kimagasló teljesítményt tudhatnak maguk mögött.

Büszkék lehetnek rájuk kollégáik, családtagjaik, és városunk valamennyi polgára példaként tekinthet rájuk – hangsúlyozta Pávkovics Gábor, majd a nap szellemiségéhez méltó ünneplést kívánva nyújtotta át a városi elismeréseket.

A képviselő-testület határozata alapján az alábbi kitüntetésben részesültek:

Az év tűzoltója Díj: Mező László főtörzszászlós

Az év vízi rendőre Díj: – Rosenberger Róbert rendőr főtörzszászlós

Az év rendőre Díj: – Husti Zoltán címzetes rendőr főtörzszászlós

Mohács Város Sport Díja – Szauer Gergő

Mohács Város Köznevelési és Közművelődési Díja - Grátz Ádámné

Mohács Város Szociális Díja: – Varga Veronika

Mohács Város Egészségügyi Díja - Kemény Mónika

Mohács Város Közszolgálatáért Díja – Tubity Mária

Pro Urbe Mohács Díja - Dr. Bódis István

Mohács Város Tisztelete jeléül kitüntetésben részesült:

Schwoy Dezső, Bittner Péter, Cseténé May Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!