itthon adja tapasztalatát

2021.08.09. 14:00

Számos terve van a Selyemgyárral Havasi Zoltánnak

A Selyemgyár Kulturális Negyed ünnepélyes átadásán mutatta be Havasi Zoltánt, a létesítmény vezetőjét Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere – írja a Mohácsi Újság.hu.

Berta Mária (forrás: Mohácsi Újság.hu)

– A város legértékesebb részén, a Duna-parton létesült most a mindeddig hiányolt, nagy létszámot befogadó, színvonalas rendezvényterem, mely alkalmas konferenciák, lakodalmak, bálok, kulturális rendezvények, bemutatók és előadások kiemelt minőségben történő lebonyolítására. A gazdaságos működtetéshez fontos a rendszeres kihasználtság – sorolta Havasi Zoltán.

A szakmai konferenciákat hétköznapokra ütemezve képzeli el, amelyek környezetvédelem, fenntartható fejlődés, oktatás, egészségügy témákban zajlanak. Együttműködést kíván kialakítani oktatási intézményekkel, szervezetekkel, számukra színvonalas egészségnapot, oktatást, karácsonyi és Mikulás-műsort kínál, de tervez ruházati, esküvő kiállítást, lehetőséget kínál állásbörzére, könyvbemutatóra is. A hétvégéken lakodalmaknak, báloknak, városi ünnepségeknek, adnak helyet.

– A folyamatok menedzseléséhez elengedhetetlen az együttműködés a szolgáltatókkal. Kezdetben helyi, környékbeli vállalkozásokkal, cégekkel tervezem a közös munkát, akik a megfelelő tenderfolyamat eredményeként teljesíthetik ajánlatukat. Később lehet döntést hozni egy saját, szervezeten belül kiépített csapat felállítására.

Ehhez kapcsolódóan, a közvetlen környezetben lévő szolgáltatóegységekkel – sportterem, játszóház, kávézó/étterem, irodák, helyi specialitásokat forgalmazó üzletek – célszerű megtalálni az összhangot, kialakítani az együttműködést. Gondolok itt a konferenciára érkező vendégek családtagjai számára szolgáltatási csomagok létrehozására, mint például gyermekfelügyelet a játszóházban napközben, a konferencia ideje alatt – részletezte elképzeléseit a létesítményvezető.

Nagy lendülettel, új tervekkel lát munkához

– A magas színvonalú, többnapos rendezvények szervezéséhez elengedhetetlen a megfelelő szállás biztosítása. Az elmúlt időszakban komoly visszaesést tapasztalhattunk a turizmus és vendéglátás területén, de ez hosszú távon biztos nem marad így. Vagyis, amint a Szent János hotel átvételéről a bérleti szerződés megköttetik, a személyzet toborzása kulcsfontosságú lesz, melyhez a szakszerű kiválasztási folyamat nélkülözhetetlen és a lehető leghamarabb el kell kezdeni. Első lépésként a panoráma-grillterasz, valamint a megfelelő állapotban lévő szobák, rendezvényre alkalmas termek hirdetését és kiadását tervezem.

Mint hangsúlyozta, a grillterasz egyedi a városban, de még a régióban is, így kiemelt célponttá válhat a helyi lakosok és turisták számára. A szakmai konferenciák vendégein túl a családokra, kikapcsolódni vágyókra gondolva kialakítanak gyermekjátszórészt, masszázsszalont, konditermet, illetve jakuzzi és szolárium telepítését is fontolóra vette.

Havasi Zoltán a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar vezetés és szervezési mesterszakán végzett. Az angol nyelvtudása elmélyítése érdekében Prágában munkavállalóként ügyfélkapcsolati teendőket látott el, majd egy elnyert pályázattal friss diplomásként csatlakozott a Tesco budaörsi központjához. A ranglétrán évente araszolt tovább, így 2018-ban Közép-európai akciótervezési menedzser volt, míg egy évre rá már a cég teljes hazai édességbeszerzését szervezte. Ez év tavaszán a MOL-tól kapott állásajánlatot beszerzői teendőkre, ám alig írta alá a szerződést, megjelent a Selyemgyár Kulturális Negyed és a leendő hotel pályázati kiírása.

– Mohácsi vagyok. Tizenkét év alatt két-három hetente jöttem haza és már nagyon hiányzott a családom, a barátok és a város is. Úgy éreztem, itt az ideje, hogy a tudásomat, tapasztalataimat itthon, a városom javára kamatoztassam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!