Magyar Református Szeretetszolgálat

2021.08.12. 11:27

Tanszerekkel segítik az arra rászorulókat

„Radírozzuk ki a különbségeket!” címmel idén is indított tanszergyűjtő akciót a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az augusztus 15-ig tartó adománygyűjtés célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családok számára megkönnyítse a tanévkezdést, és a Szeretetszolgálat csökkenteni tudja számukra az iskolakezdéssel járó kiadásokat.

W. K.

Pénzadománnyal és tárgyi adományokkal egyaránt hozzá lehet járulni a gyűjtőakcióhoz. Füzet, toll, ceruza, radír, tolltartó, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera, rajzlap, vonalzó, tornazsák, körző – az elmúlt évek tapasztalatai szerint jellemzően ezekre van most a legnagyobb szükség.

– A gyűjtés támogatottjai között számos felső tagozatos és gimnazista diák is van, így a számukra megfelelő tanszerek is nagy segítséget nyújtanak. Itt a füzetek vonalazására, táskák, tolltartók mintájára szükséges odafigyelni – hívja fel a figyelmet a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A kampányhoz a www.printker.hu mellett az adomany.jobbadni.hu weboldalon keresztül lehet csatlakozni, ezen kívül a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó sms-ben való elküldésével is lehet már támogatni a kezdeményezést. Minden hívás vagy sms kereken ötszáz forint segítséget jelent. Az összegyűlt adományokat természetesen még az iskolakezdést megelőzően eljuttatja a Szeretetszolgálat minden rászoruló család számára.

Augusztus tizenötödikéig várják a felajánlásokat

A tavalyi hasonló akció eredményeként közel nyolcszáz család számára tudták csökkenteni a tanévkezdéssel járó kiadásokat. Akkor az adományvonalon és az online gyűjtésen összesen mintegy 1,2 millió forint gyűlt össze. Emellett ötven asztali számítógép, százötven használt, de jó állapotú iskolatáska érkezett a Szeretetszolgálathoz, ezen kívül számos tolltartót, tornazsákot és egyéb iskolaszert adtak le a segíteni szándékozók. – A beérkezett tárgyi és pénzadományok összértéke megközelítette a nyolcmillió forintot, ebből ötszáz kisdiák kaphatott komplett tanszercsomagot és csaknem háromszázan juthattak iskolatáskához – közölte a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!