fejlesztés

2021.08.11. 12:31

Új orvosi rendelőt és falubuszt adtak át Garén

Megújult orvosi rendelőt és egy vadonatúj falubuszt adtak át pénteken Garén. Mindezek két sikeres programnak köszönhetőek.

F. Sz.

Forrás: Garé Község Facebook oldala

Az átadón részt vett Nagy Csaba országgyűlési képviselő és Víg Imre Béla, Garé polgármestere. A polgármester elmondása alapján a falunak nagy szüksége volt az orvosi rendelőre, hiszen négy másik község betegei is a garéi orvosi rendelőhöz tartoznak, így sok mindenkit szolgál ki a rendelő. A több mint 60 éves épület 1958 óta nem esett át nagyobb felújításon, egy kisebb korszerűsítést leszámítva ugyanabban az állapotában maradt, egészen idáig.

A fejlesztés javítja az egészségügyi ellátás színvonalát

A felújítás mellé négymillió forint összegben kapott a rendelő új orvosi eszközöket, berendezéseket is, ilyen módon jobb, javuló körülmények között, igazán európai színvonalon folyhat a rendelőben a gyógyítás.

A falubusszal pedig a település régi álma vált valóra. Ennek segítségével a későbbiekben falugondnoki szolgálatot is indíthatnak sokak megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!