Hitélet

2021.09.26. 10:31

Komoly segítséget kaptak az iskolakezdéshez a gyerekek

Évről évre egyre több rászoruló család iskolakezdéséhez tudnak segítséget nyújtani a különböző egyházak szeretetszolgálatai – az akciók idén is rendkívül sikeresnek bizonyultak.

W. K.

Forrás: MW

Az iskolakezdésben is segítik a családokat a különböző egyházak szeretetszolgálatai – az akciók rendkívül sikeresnek bizonyultak, több ezer gyermek jutott az adományoknak köszönhetően megfelelő tanszerekhez.

Az iskolakezdés a családokra nagy terhet ró, főleg ott, ahol több gyermekről is gondoskodnak – ezen a terhen igyekszik könnyíteni a Baptista Szeretetszolgálat évről évre a Sulipakk kampánnyal. A kampányban résztvevő partnereik, valamint az adományozóik segítségével idén összesen kétezer csomagot osztottak ki az iskolákban, ezen kívül családok átmeneti otthonába is jutott a segítségből.

A Baptista Szeretetszolgálat Sulipakk kampányához egy élelmiszerlánc biztosított többek között füzeteket, tolltartót, ragasztót, gyurmát, kulacsot, tornazsákot és esőkabátot, hogy ezzel is megkönnyítsék a nehéz helyzetben élő gyermekek tanévkezdését, illetve ezzel is hozzájáruljanak tanulmányaik sikeres elvégzéséhez.

Az elmúlt években az volt a gyakorlat, hogy az iskolákban használt, de jó minőségű tanszereket, iskolatáskákat gyűjtött a segélyszervezet, idén azonban erre a pandémia miatt nem volt lehetőség. A segíteni szándékozók online adományozással tudtak csatlakozni az akcióhoz. A kampány sikeresen zárult, a Baptista Szeretetszolgálat – tájékoztatójuk szerint – jövőre is megszervezi a Sulipakk- adományozást, és szeretnék a tanszercsomagok számát tovább növelni.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az összegyűjtött adatok szerint idén rekordot döntött: a nyáron meghirdetett akciójuk során a rászoruló gyermekek beiskolázásának támogatására gyűjtöttek. A tárgyi és anyagi felajánlásoknak köszönhetően országszerte 1197 diák számára adtak át az életkoruknak megfelelő iskolatáskát és tanszercsomagot. A Magyar Református Szeretetszolgálat által összegyűjtött adományok összértéke megközelíti a hétmillió forintot.

Az Ormánságba is jutott a támogatásból

Drávaiványiban harmincöt elsős diáknak adott át a tanévkezdés előtti napokban iskolatáskát Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója. A segélyszervezet országszerte 16 egyházmegye 800 településén támogatott családokat az iskolakezdésben – a beérkezett adományokból a karitászcsoportok és az egyházmegyei központok állították össze a csomagokat, a vásárlási utalványokat és adták át a családoknak. Mint ismeretes, Drávaiványiban a nyár folyamán a jég is komoly károkat okozott – a Katolikus Karitász a tanszerek adományozásával is igyekezett a figyelmet azoknak a támogatására irányítani, akiknek megsérültek a házaik, ahol családfők vesztették el munkájukat, vagy ahol sok gyermek számára kellett előteremtenie a szülőknek az iskolához szükséges eszközöket.

A Katolikus Karitász segélyakciójával nem csupán a tanszerek beszerzéséhez nyújt támogatást – az önkéntesek személyes jelenlétével, a folyamatos kapcsolattartással egész tanév során segítik a családokat a mindennapi terhek könnyítésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!